Resan hem

 Den 26 februari, tidig morgon, körde vi från Almerimar hem till Sverige, Skåne, Höllviken,
Skatboet igen.
300 mil hade vi framför oss, 6 dagars körning, 5 övernattningar på vägen.
En tuff resa.
 
 
Förbi kilometervis med apelsin- och citronodlingar...
 
 
...till moderna och exploaterade städer, som här på bilden Benidorm,  stor semesterort i
Spanien.
 
 
Här skulle jag inte vilja bo.
 
 
Var vi än såg dessa jättekomplex med semesterbostäder och hotell.
 
 
Förmodligen hundratusentals lägenheter till salu.
Halvtomma hus, ännu ödsligare än i Almerimar.
 
 
Nej, låt oss snabbt komma vidare...
 
 
Första övernattningen blev utanför Valencia, på supermoderna hotellet
Mas Camarena i Paterena.
 
 
Och visst kände vi oss välkomna - men vi fick käka middag på hotellrummet, eftersom
Hampe inte fick följa med till matsalen. Det är annars vanligt att hundar får i Spanien.
 
 
Är jag till besvär, tro?
Nej, Hampe, du har skött dig galant på hela resan!
 
 
Gryning i Valencia, Spanien.
 
 
Nya mil efter mil på vägarna. Nya vyer.
 
 
En del gamla/antika byggnader, en del supermoderna.
 
 
Blev helt betagen av det snöklädda berget utanför Valencia...
 
 
Magnifikt...
 
 
Majestätiskt.
 
 
Men - sedan kom regnet. I skyfall. Och hård blåst. Och dålig sikt.
 
 
Och tät trafik. Hu!
Beundrar min gubbe, som håller huvudet kallt i alla väder!
 
 
Andra stoppet blev i Perpignan, Frankrike. Dock inte i detta "huset".
Hotellet hette Campanile, Perpignan Sud.
Inte heller här fick vi ha med vovven i restaurangen.. Beställde upp mat på rummet igen.
 
 
Tredje övernattningen: Hotel de la Poste i Frankrike i den lilla idylliska byn Chagny.
 
 
Verkligen lantlig fransk idyll. Och hundar var välkomna överallt.
 
 
Typiskt franskt hus på landet.
 
 
Och de trånga gränderna...
 
 
...planteringarna...
 
 
...och torget.
Här i Chagny åt vi den dyraste middagen på hela resan.
Den exklusiva, Michelinbemärkta restaurangen med toppmodern kök, 6 meter upp till nock
med synliga bjälkar, hette Jean et Pierre.
En upplevelse.
Hampe och jag åt uppstaplad fisk, gubben välkryddat och välsmakande lammkotlett.
 
 
Vidare, vidare genom Bourgogne-distriktet med kilometer efter kilometer av vin-
odlingar.
 
 
Såg minst fyra olika jättekomplex IKEA på hemvägen.
 
 
Och många kyrkor, katedraler och slott.
 
Tunnlar fanns det gott om också. Här en glastunnel i södra Tyskland.
Fjärde övernattningen skedde i Euskirchen på Hotel Rothkopf. En typisk tysk småstad,
kändes som om man flyttat femtio år tillbaka i tiden.
Det försiggick en clown-karneval i staden, förstod vi efter att ha stött på ett antal äldre damer
utklädda till clowner och en gubbe med en papegoja på axeln.
 
Märkligt att bara möta clowner på stan!
 
 
Och så sista övernattningen, 2-3 mars, i Heidenau, 10 mil söder om Hamburg.
Hotel Heidenanuer Hof.
Ett anrikt ställe, tala om nostalgi! Tal om 50-tal!
 
Men vårt luftiga och fräscha hotellrum i ett annex intill huvudbyggnaden var nog det
bästa på resan!
 
 
Mysigt badrum...
 
...stor hall...
 
 
...och god frukost...
 
...för alla smaker. Även Hampes.
 
 
På eftermiddagen, då vi anlände, pågick den traditionella te-dansen för traktens
åldringar i denna lokal.
Det var vithåriga välfriserade damer med elastabyxor och
shantungblus eller storblommig kjol och det var gubbar med bästa gabardinkostymen på
och välputsade skor, som togs på bakom bilen före entrén, som stuffade runt till tonerna av
smäktande musik typ La Paloma med darr och dragspel.
I pausen dracks te och skvallrades.
Kunde varit 1950-talet.
 
Den 3 mars, sista resdagen, var vi ordentligt trötta. Men - vi var på väg hem!
 
 
Färja Puttgarden - Rödby...
 
 
...våran magnifika Öresundsbro...och så...
 
 
...HEMMA!
 
Vilken resa!
600 mil, 6 veckor.
Borta bra men hemma bäst!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Monica

Och en massa upplevelser rikare!
Jag undrar bara: Vad var det som låg på era huvudkuddar i Heidenau?
Skönt att ha er hemma igen!
Ses, kram!

2014-03-04 @ 21:18:03
URL: http://tjernhus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0