Hos Börje i Lidköping

 Den 17 - 19 april for jag tillsammans med skådespelaren/regissören/dramatikern Dag Norgård till vår OMM-vän Börje Eriksson i Lidköping för några dagars samvaro och planering inför framtiden.
Temat som vanligt kränkande särbehandling i arbetslivet. Här är gänget samlat. Nya bekantskaper. Gamla vänner.
Energigivande och kreativa dagar.
Tack Börje och Karin för er gästfrihet!
 
 
Dag har skrivit flera monologer på temat kränkande särbehandling i arbetslivet, som ska uppföras på bl.a. Stadsteatern i Borås.
Maria i förgrunden berättade gripande om sin mans utsatthet och självmord efter att ha varit offer för kränkningar av sina två chefer under lång tid. Det är ett unikt fall, kallad "Krokom-målet" eftersom cheferna fälldes för arbetsmiljöbrott i Tingsrätten. Överklagade och friades i Hovrätten. Ärendet ligger nu i Högsta Domstolen och kan bli ett prejudikat för andra domar i liknande mål. Unikt i Sverige.
Det har redan skrivits tre varandra oberoende böcker om Krokommålet.
 
 
Här har vi OMM:s Florence Nightingale: Anita Wallstedt som oförtröttligt jobbar med människor som utsatts förkränkningar i arbetslivet. Hon har pratat och väglett och stöttat mer än 400 drabbade sedan hon själv varit med om samma djävulsprocess för femton år sedan. Aktivt deltagit i åtskilliga fall i arbetsdomstolen, Spritt kunskap och värvat medlemmar under Almedalsveckan i Visby. Skapat viktiga kontakter med psykologer, jurister och politiker.
Värd all beundran!
 
 
Dag, Maria och värden Börje. Tre viktiga nyckelpersoner i kampen mot kränkningar. Börjes nyutkomna bok "Bakom leendet" är redan en klassiker och ett viktigt instrument i kampen.
 
 
Börjes och Karins hem är en gammal skola i Väla utanför Lidköping. Charmig, öppen och mycket konstnärligt inredd. Inte så konstigt eftersom Börje är konstnär och bildlärare och Karin också bildlärare. Tillsammans har de tre fantastiska döttrar.
Här har avätits många kulinariska rätter. Det är tredje gången jag gästar detta generösa hem.
 
 
Den gamla skolsalen som nu är en stor och inbjudande matsal. Här har förts många filosofiska och viktiga resonemang under långa kvällar med vin och god mat.
Till vänster ser vi Mats Jonsson, ordförande i OMM, f.d. präst i Svenska Kyrkan.
 
 
Dag och jag inkvarterade oss på Kullens B&B ungefär sex km från Börjes bostad. Låg idylliskt med skog och öppna fält och små röda stugor. Fräscht, familjärt och mysigt boende.
 
 
Mitt rum på Kullens B&B.
 
 
Frukosten.
Inte illa för ett så litet ställe!
Fast det var en lång resa. 100 mil tur och retur för mig, 120 mil för Dag.
Men det var det värt.
Gör gärna om det. Och då vet jag, var jag ska bo!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nickan

Kul att se bilder från din lilla tripp! Mysigt ställe ni bodde på!
Kram från den närsynta bofinken Knut!

2015-04-20 @ 23:50:15
URL: http://tjernhus.blogg.se
Postat av: Aggie

Det är fantastiskt med er eldsjälar! Och vilket arbete ni lägger ner. Men att det skall behövas, det är inte klokt. Bland civiliserade (?) människor på 2000 talet.....man vill ju gärna tro att vi skulle ha kommit längre i vår utveckling och i samspelet med andra människor. Att det finns så många som uppträder så primitivt är bedrövligt.

Har läst om er fantastiska resa till Barcelona också, så härligt det ser ut och så mycket ni hann med.

Ha det gott i den skånska våren
Aggie

2015-05-02 @ 15:59:14
URL: http://www.snackskalsdalen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0